Tam Kapalı Akülerde Sıvı (Su/Asit) Tahliye Bağlantısı ve Önemi
Son zamanlarda otomobiller için üretilen %99 aküler tam kapalı ve genleşme kaynaklı oluşacak Akü Sıvısı tahliye çıkışları mevcuttur. Akü bağlantısı yaparken bu tahliyenin bağlı olması veya uygun yönde olması gerekir.
Akü Sıvı Tahliye çıkışı bağlanmaz ise ne olur?
Öncelikle akü sıvısı olarak andığımız ve Akü Suyu, Akü Asidi, Akü Saf Suyu olarak tabirlerde kullanılan bu sıvı yakıcı özelliği ile meşhurdur. Elbise kıyafetlerinizi delebilir. Hassas ciltler ile temasında yanık izleri oluşturabilir. Değdiği ciltte yanma hissi oluşturabilir. Aküde de görüldüğü üzere bazı metallere yada plastiğe herhangi bir zarar vermemektedir. Ama boya gibi yüzeylere zarar vererek korozyona açık hale getirmektedir.
Asıl konumuz olan tahliye bağlantısı; bazı (Mercedes Benz, BMW, Audi, Renault, Minibüs grubu, Ducato, İveco, Vito, Sprinter, Crafter, Transit ve benzeri marka ve model) araçlarda akü iç kısımdadır. Koltuk altında, bagajda, yolcu ve sürücü ayak altında gibi bir çok alanda yer alabiliyor. Özellikle bu alanlarda asit aktığında buharlaşma ve uzun süreli temasta zararlar oluşturabiliyor. Mercedes B150 Araçta yolcu kısmında ayak altında bulunan bir akü değişiminde akünün ambalajının bile açılmadan, akü tahliyesi bağlanmadan yapılan montaj ile tüm zemini akü sıvısının kapladığına şahit olduk. Bu tecrübeler sıklaştığı için bu uyarıcı yazıyı yayınlama gereksinimi hissettik. Daha öncesinde ise BMW X5 Aracın bagajında bulunan akünün tahliye bağlantısız kullanılması sonucu zeminin tamamı korozyona uğramış ve bağlantı cıvataları / vidaları neredeyse sökülmeyecek duruma geldiğini tecrübe ettik.
Bu nedenle; AKÜ SIVISI TAHLİYE bağlantınızı kontrol edin aracınız zarar görmesin.
Diğer yandan Kaput (Motor Bölümü ) içerisinde yer alan akülerde de tahliye bağlantısı yada alt zeminde toplayıcı bir hazne bulunmaktadır. Bu şekildeki bağlantılarda da Tahliye yönünü ayarlayıp varsa tıpasını açmak yada yön değiştirmek gerekir. Ayrıca Volkswagen, Skoda, Mercedes gibi markaların bazı modellerinde ve Renault, Opel ve Ford’un bazı modellerinde akü ön camın alt kısmında yer alabiliyor. Bu kısımda montaj yapılırken akü sıvısının tahliye yönüne veya bağlantısına dikkat edilmeli.
Sürücü ve araç sahibi olarak akü bağlantısı yapan personel unutmuş ya da gözden kaçırmış bile olsa uyarmanızı tavsiye ederiz.
Ayrıca akünüzü naylon paketinden çıkartarak kullanmanızı tavsiye ederiz.
Hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Keyifli, kazasız, arızasız sürüşler dileriz.
akü Akü Asidi Akü Bağlantısı akü deşarj Akü Haberleri Akü Ölçümü Akü Saf Suyu akü şarj Akü Sıvısı Akü Sıvısı Tahliyesi Akü Suyu akü takviye Akü Testi akü yol yardım bitakviye Tam Kapalı Akü yerinde akü değişimi